Contructing the Big Finale Room




The Big Finale Room (polite title) was a purpose-built frame structure, 16' tall, 24' on each side, with a sloped roof and a special annex (the Big Finale Annex) for the effects techs. The garage-side wall was raised first, attached to the garage, and used as an attachment point for the remaining walls.



This view of the BFR shows the annex on the left, and the tool area on the right. The entire BFR was covered with black plastic to hide it from the yard and light-seal it.



The inside of the BFR was thoroughly painted and detailed. It also served as a rain-proof storage area for all sorts of equipment. Pay no attention to the man behind the curtain.


Visit Station 31: The Master's Chamber
Back to Construction

Direct questions and comments to Jim Gould (jgould@io.com)